Falmec BELLARIA white ionizator zraka Prikaži uvećano

Falmec BELLARIA white ionizator zraka

Novi proizvod

E.ion sustav: tvornica čistog zraka
Tehnologija kontrolirane bipolarne ionizacije djeluje u zatvorenim prostorima, neutralizirajući sve onečišćujuće tvari u zraku (kao što su bakterije, virusi, grinje, pelud, spore, razne vrste prašine, mirisi, dim cigarete, ispušni plinovi ...), pročišćavajući, dezinficirajući i optimizirajući okoliš za dobrobit i zdravlje ljudi

Više detalja

350 Artikli

7 425,00 kn s PDV-om

Više informacija

Zašto Bellaria?
Trošeći 90% vremena u zatvorenom prostoru, kvaliteta zraka koju udišemo kod kuće, u uredu ili drugim zatvorenim prostorima važna je jer određuje naše blagostanje i dobrobit osoba koje volimo.
Nedavno istraživanje koje je provela Agencija za zaštitu okoliša (EPA) procjenjuje da zrak u zatvorenim prostorima može biti i do 5 puta više onečišćen u usporedbi s onim koji je vani u velikim gradovima. Ovaj problem je predmet sve veće pozornosti u industrijaliziranim zemljama, a Svjetska zdravstvena organizacija naglasila je posebno njezin značaj.
Bellaria, jedinstvena u učinkovitosti, tišina i dizajn.
Rješenje ovog problema ima Falmecov potpis. Falmec je vodeća tvrtka u proizvodnji kuhinjskih aspiracijskih sustava i tretmana zraka.

Zahvaljujući iskustvu stečenom patentiranim sustavom E.ion, Falmec je stvorio inovativni proizvod za obradu zraka u bilo kojem kućnom okruženju.
Zrak se ne može vidjeti, ne može se dotaknuti, ne može se čuti. Čini se čistim.
Međutim, može sadržavati komponente koje su vrlo štetne za ljude.

Glavni izvori zagađenja u zatvorenom prostoru:
KEMIJSKO PODRIJETLO
ugljik, dušik i sumporni oksidi, ozon, ugljični dioksid, formaldehid, hlapivi kompostni spojevi (VOC), otapala, čestice, dim cigareta.
BIOLOŠKA PRIRODA
mikroorganizmi, bakterije, virusi, plijesni, alergeni, grinje.
FIZIČKO PODRIJETLO
zračenja, elektromagnetski valovi, buka i vibracija.

Bellaria poboljšava vitalni prostor
Zahvaljujući aktivnom ionizacijskom sustavu Bellaria djeluje na mirise i štetne tvari prisutne u zraku kućnog okoliša. To doprinosi stvaranju ionske ravnoteže koja je tipična u prirodnom okruženju bez onečišćenja, poboljšavajući psihofizičko blagostanje osoba koje tamo žive.
Sve to uz maksimalnu tišinu u bilo kojem okruženju.

E.ion sustav: tvornica čistog zraka
Tehnologija kontrolirane bipolarne ionizacije djeluje u zatvorenim prostorima, neutralizirajući sve onečišćujuće tvari u zraku (kao što su bakterije, virusi, grinje, pelud, spore, razne vrste prašine, mirisi, dim cigarete, ispušni plinovi ...), pročišćavajući, dezinficirajući i optimizirajući okoliš za dobrobit i zdravlje ljudi.

Odaberite željenu boju
Bellaria je dostupna u četiri boje, koje su proučavane kako bi se uskladile sa svim ukusima i tendencijama unutarnjeg uređenja:
od stambenog prostora do noćnog prostora, ali i uredskog prostora ili gdje god želite.

Materijali i proizvodnja
Bellaria je izrađena od ručno izrađenog stakla u skladu s povijesnom tradicijom mletačkih majstora. Potpuno majstorska proizvodnja koju je odabrao Falmec kako bi stvorio dizajnerski proizvod koji objedinjuje znanje i strast najbolje talijanske zanatske tradicije.

Bellaria mijenja atmosferu vaše kuće u svim osjetilima
Bellaria ima dvostruku funkciju: pročišćivač zraka i svjetiljka za okoliš s podesivim LED svjetlom.
Proces dezinfekcije zraka prikazan je osvijetljenim indikatorom u obliku lista, čija promjena boje od žute do zelene svjedoči o progresivnom poboljšanju uvjeta okoliša. Nadalje, BELLARIA, u skladu s principima luminoterapije, nudi mogućnost kontrole intenziteta svjetlosti.

Dizajner
“Bellaria je mali objekt“ nježnih ”oblika koji može živjeti u različitim sredinama: kući, uredu i malim javnim prostorima. Glavni volumen, izrađen od stakla, širi meko svjetlo u okoliš. Pokretni, diskretni i visoko tehnološki objekt. Inovativna tehnologija u malom uređaju pripitomljena je jednostavnim oblicima, prihvaćenim u projektu. Sučelje slijedi ista načela jednostavnosti koja se uspostavljaju s neposrednim i intuitivnim odnosom korisnika. ”
Arhitekt Marco Zito nacionalni je i međunarodno priznati dizajner i predavač. Stručni član Opservatorija za projekt ADI. BEDA REg. Dobitnik je više nagrada i priznanja sektora koji ga je doveo na prestižni nivo suradnje u sektoru namještaja. Danas se prvenstveno bavi dizajnom proizvoda, namještaja i arhitekture.

Ionizacija zraka I VAŽNOST NEGATIVNIH IONA

Odavna je poznat utjecaj promjene ionizacije zraka u prirodi na čovjeka. Elektricitet u zraku najčešće primjećujemo s promjenom vremena ili nailaskom ciklone. Nagli porast pozitivnih iona pred oluju loše utječe na ljude, dok izrazito povećanje negativnih iona nakon oluje osvježuje i stimulira. Zagađeni zrak velikih gradova oblikuje stalnu ciklonu s velikim manjkom negativnih iona. U zatvorenim prostorima ureda, radnih mjesta i modernih stanova negativnih iona ima još manje, posebno ako su ti prostori građeni od armiranog betona (Faradayev kavez), uporabom centralnog i toplozračnog grijanja i klimatizacije, TV monitora i računala te zagađenjem dimom cigarete ili niskom relativnom vlagom zraka i drugim. Razna mjerenja pokazuju slične rezultate u različitim industrijskim područjima. Jedno takvo mjerenje pokazuje količinu negativnih iona po cm 3 zraka:
na selu: 800 - 1800,
ulici većeg grada: 200 - 450,
zatvorenom prostoru veće uredske zgrade: 30 - 50.
Sva ta neprirodna stanja odražavaju se na čovjeka pojavom brojnih simptoma koje neki nazivaju "bolešću civilizacije", a drugi "simptomima bolesnih zgrada".
Navedimo neke:
malaksalost (fizička i mentalna)
gubitak koncentracije
depresija i pesimizam
neuroza i povećana osjetljivost
migrena i glavobolja
besanica
teškoće dišnih organa
osjećaj gušenja - kao da nema dovoljno kisika u zraku
hipertonija i srčane tegobe i druge
Osjetljivima na klimatske promjene takvi uvjeti su neizdrživi i bitno smanjuju njihove radne sposobnosti uz izrazit osjećaj nelagode. Tajna je u činjenici da kisik koji udišemo prodire kroz alveole pluća u krv samo zahvaljujući svom negativnom naboju. U protivnom nastaje osjećaj gušenja - dišemo , ali bez ikakvog učinka. To se najjače očituje pred oluju kad je zrak prezasićen pozitivno nabijenim ionima.
Istraživanja pokazuju da jedan negativan ion svojim nabojem omogućuje djelotvorno vezanje od 10 do čak 80 molekula iona kisika, pa negativni ioni uravnotežuju sve značajne biološke procese ljudskog organizma, pospješujući fizičku djelotvornost mišića te hormonalnu i intelektualnu aktivnost.
Navesti ćemo zanimljivo zapažanje kao rezultat mjerenja g. Yalcou-a u jednom kazalištu u New Yorku. Mjerenja izvršena prije izvedbe, u pauzama i nakon predstave pokazuju zapanjujuće povećanje pozitivnih iona a smanjenje negativnih, s početka prema kraju predstave, kao i jedno razumljivo zadovoljstvo publike koja izlazi iz kazališta i olakšavajuće udiše ulični zagađeniji zrak, ali ipak sa više negativnih iona.
Posljedice smanjenja negativnih iona u zatvorenim prostorima poznate su svima koji prisustvuju na sastancima i seminarima. U početku su svi učtivi i raspoloženi, postupno ton raste, razgovori postaju čak agresivni iako temperatura zraka nije porasla. To su simptomi pada negativnih iona u zraku i udisanja dima cigareta. Isti fenomen pojavljuje se u automobilu, čime se objašnjava tendencija agresivnosti vozača.
Ioni se u prirodi stalno stvaraju ali i brzo nestaju, a broj im varira ovisno o meteorološkim i kozmičkim uvjetima, te o vlazi i onečišćenosti zraka. Negativne ione stvaraju kozmička i sunčeva zračenja, radioaktivnost zemlje, zatim kiša i prskanje vode te vatra (svijeća je jak ionizator)